Nieuws en uitslagen

Op deze pagina vind je het laatste nieuws en recente uitslagen.

Laatste nieuws

05-12-2022 Dressuurbokaal Kampen 23 t/m 25 februari 2023

13-02-2022 Resultaten paarden kringwedstrijd Genemuiden

Bij de kringkampioenschappen op 12-2-2022 in Genemuiden deden leden van de Paardensportvereniging Kampen in alle klasse mee voor de dagprijzen en mochten vier van de zes door naar de regio kampioenschappen.
In de klasse B reed Irene Esselink-van der Bijl met Lizzy naar een 2de plaats met 67,58%, net voor Wilco van de Beek die 3de werd met Eminent met een score van 65,25%.
In de klasse L1 reed Dion Wieringa met Hylton naar een 5de plaats met een score van 63,25%. Jinny Bruins met Cataniastar werd in dezelfde rubriek 6de met 62.75%
In de klasse L2 reed Sharon van Dijk met Montreux naar een 2de plaats met een score van 68%. Net voor Priscilla Ilbrink die 3de werd met Forever met 67,33%. De 4de plaats was weer voor Sharon van Dijk met Karucha met 67,08%.
In de M1 reed Marie-José van Engelen met Kyana naar de 5de plaats (62.58%). Sharon van Dijk werd 7de met Evy’s hotgirl (60,41%).
In de klasse Z1 tot slot was er nog een mooie 4de plaats voor Sharon van Dijk met Kalucha (64,33%).

Nadat de dagprijzen verdeeld waren, was er ook bekend wie er door mochten naar de regio kampioenschappen in Lonneker. Voor de PSV Kampen zijn dat Irene Esselink, Dion Wieringa, Marie José van Engelen en Sharon van Dijk met Montreux en Kalucha. Eerste reserves zijn Priscilla Ilbrink en Sharon van Dijk met Evy’s hotgirl.

12-2-2022 Geen dagprijzen voor ponyleden PSV Kampen

Op 12 februari 2021 werden er in de manege aan de Zwartendijk de Kringkampioenschappen NWO-NOP voor de pony’s in de klasse B t/m M1 gereden. Vier combinaties van de Paardensportvereniging kwamen daar ook actie.
In de klasse B, categorie DE, reed Malon Metselaar met Quadro naar een 9de plaats (353.5 punten), kort gevolgd door Jara van Dijk met Xavier die 11de werd (347 punten)
In de klasse L1 cat. CDE werd Sanne Dien Lassche 4de met Baile (380 punten) en werd Jara van Dijk, nu met Blackmerry 7de (336,5 punten).

09-02-2022: Dressuurbokaal Kampen bijna vol!

Op 4 en 5 maart 2022 wordt er een nieuwe dressuurwedstrijd georganiseerd. Zowel de pony’s als de paarden strijden dan om de Dressuurbokaal Kampen. Op vrijdag 4 maart is het de beurt aan de paarden en en op zaterdag 5 maart zijn de pony’s. Op zaterdag 5 maart vanaf ongeveer 17.00 uur, rijden de beste ruiters/amazones in een finale voor de ereprijzen.

Aanmelden via www.knhs.nl

29-11-2021 Zilveren Ui klasse Z blijft in Kampen
In het finaleweekend van de 33ste  editie van de Zilveren Ui werd er in alle klasses fanatiek gestreden. Ondanks dat er geen publiek aanwezig mocht zijn, was het een gezellige en vooral ook een geslaagde wedstrijd voor de Paardensportvereniging Kampen.

Op vrijdag 26 november 2021 werd er gestreden om de Zilveren Ui in de klasses L, M en Z. In de klasse L ging de Zilveren Ui mee met Jantien Naber met Barnadown B Lucky van de Flevoruiters. Ook in de klasse M was het opnieuw Jantien Naber, nu met Harm, die de Zilveren Ui mee naar huis nam. In de klasse Z ging was  Zilveren Ui voor een lid van de eigen vereniging Jan Vos met Jaleida V 3.
Voordat de finaleparcoursen werden gereden, was er eerst een gewoon parcours voor de deelnemers. Daarin was er succes voor Estelle Kwakkel met Zipper. In de klasse M viel ze helaas net buiten de prijzen met een vierde plaats. Dat ging in de klasse Z een stuk beter, daarin werd ze eerste met Zipper.

Op zaterdag 27 november 2021 werd er eerst gestreden om de Zilveren Ui klasse B paarden.  Dit werd een prooi voor Maud Van Rees met haar paard Kartouche van de Zwartewaterruiters. In het voorafgaande gewone parcours was er nog een tweede en derde plaats voor Estelle Kwakkel met Kalinne Eurohil en een zesde plaats voor Marieke Puttenstein met Imdira.
Vanaf 11.00 uur waren de pony’s aan de beurt. Er werd weer eerst een gewoon parcours voor de diverse categorieën gereden. Daarna werd er gestreden om de ZIlveren Ui per klasse.

In de gewone parcoursen was er ook succes voor leden van de eigen vereniging. In de klasse BB categorie ABC werd Lyn Bonsink met Pucky tweede in het eerste oarcour en 1ste in het tweede parcours. Malon Metselaar met Illudine  werd derde en eerste in de klasse BB categorie DE.

In de klasse B categorie DE werd Jara van Dijk met Xaviera derde. Direct gevolgd  door Sanne Dien Lassche met Baile die vierde werd.  In het tweede parcours deed zij en Malon Metselaar, nu met Quadro ook weer mee voor de prijzen, maar de Zilveren Ui klasse B pony’s werd glansrijk gewonnen door Mirte Spans met Twisthoeve’s Mariska uit Vollenhove.

De Zilveren Ui bij de Pony’s klasse L ging met overmacht naar Sophie Post met Beukenhof’s Petra van de Deltaruiters. Zij was maar liefst 7 seconden sneller dan de nummer 2.

De Zilveren Ui bij de Pony’s klasse M was opnieuw voor een lid van de Flevoruiters, Silke van Riel met haar pony Magnum. De Zilveren Ui bij de Pony’s klasse Z tenslotte ging naar Leonie Vos met Woody Woodpecker uit Rouveen.

De organisatie kijkt terug op drie mooie wedstrijden en richt zich alweer op de 34ste editie in 2022.