Wedstrijden

Startpassen

Startpas
Om aan KNHS wedstrijden te kunnen deelnemen, heb je een startpas nodig. Een startpas is het bewijs dat je met een bepaald paard bij de KNHS bent ingeschreven om wedstrijden te rijden. Op een startpas staan de gegevens van de ruiter of amazone en een omschrijving van het paard.

Met een startpas mag je meedoen aan KNHS-wedstrijden in de disciplines dressuur, springen en/of eventing. Deze startpas is combinatie gebonden en geldt dus voor de combinatie van één ruiter en één paard of pony.

Zorg er voor dat je altijd het paardenpaspoort en je startpas bij je hebt als je op wedstrijd gaat en dat deze is voorzien van jouw handtekening.

Speciaal voor ponyruiters: let op dat je je pony ieder jaar laat opmeten  t/m het jaar waarin je pony 8 jaar wordt. Dit moet gedaan worden door een officiële pony-meter, die hiervan een aantekening maakt in het paardenpaspoort.

Hoe vraag ik een startpas aan?
Via MijnKnhs te vinden op de website van de KNHS. Klik hier voor meer informatie en de veel gestelde vragen. 

Bij deze startpas kun je kiezen voor een geldigheid van 12 maanden, 1 maand, 1 week of 1 dag. 

Startpas voor 12 maanden
Bestel je een nieuwe startpas? Dan mag je sinds 2016 zelf kiezen op welke datum de startpas in moet gaan. 12 maanden later wordt deze automatisch verlengd, tenzij de startpas 4 weken vóór de verlengingsdatum is afgemeld via MijnKNHS. Oudere startpassen (dat zijn startpassen die vóór 1 januari 2016 zijn aangevraagd) lopen standaard nog van 1 januari t/m 31 december. Die worden dus op 1 januari verlengd. 

Startpas voor 1 week, 1 maand of 1 dag
Je bepaalt zelf wanneer je de startpas in wilt laten gaan. Vanaf die dag is je startpas een maand, week of dag geldig. Met de startpas voor 1 dag mag je, mits het reglementair is toegestaan, meerdere keren op die dag starten (bijvoorbeeld als je meedoet aan een dressuurwedstrijd en twee proeven wilt rijden). De startpassen voor 1 maand, 1 week of 1 dag worden niet automatisch verlengd. Je hoeft ze dus niet op te zeggen. Je vraagt deze startpas aan in MijnKNHS.nl.

AFMELDEN VAN STARTPASSEN:
Startpassen en startlicenties met een geldigheid van 12 maanden worden automatisch verlengd. Wanneer je deze niet wilt verlengen moet deze tenminste 1 maand voor de verlengdatum opgezegd zijn via MijnKNHS.nl

Startpassen met een beperkte looptijd (een dag, week of maand) en startlicenties worden automatisch afgemeld na de periode betreffende periode. 

Oefendressuur

Vanaf het indoorseizoen 2022-2023 gaan wij oefenwedstrijden dressuur organiseren. Afhankelijk van het aantal deelnemers, kun je 2 proeven rijden tot en met M2 niveau,

De proeven worden beoordeeld door een gekwalificeerd jurylid. Na afloop van je proef krijg je direct je protocol en eventueel nog een mondelinge toelichting van het betreffende jurylid. Het is niet nodig om in officieel wedstrijdtenue te verschijnen. De kosten zijn €10,- per proef (per pin of kas)! 

Opgeven kan per e-mail naar: psvkampen@hotmail.com onder vermelding van je naam en tel.nr., naam van het paard, welke klasse je start en of je 1 of 2 proeven wilt rijden. Opgeven en niet tijdig afmelden betekent wel betalen! Voor de data van de oefendressuur, bekijk de agenda

Oefendressuur reglement
De oefendressuur wordt verreden volgens het algemeen wedstrijdreglement en het disciplinereglement dressuur van de KNHS.

oefenspringen

Vanaf het indoorseizoen 2022-2023 gaan we ook oefenspringen organiseren. Aanmelding is op de dag/avond zelf in de kantine. Kosten: € 7,50 per parcours (per pin of kas). Eigen leden betalen € 5,- per parcours. Voor de data van het oefenspringen, bekijk de agenda

Oefenspringen reglement
Het oefenspringen wordt verreden volgens het algemeen wedstrijdreglement en het disciplinereglement springen van de KNHS. 

Sponsoren

Zonder de steun van onze sponsoren zouden wij de vereniging niet draaiend kunnen houden.  Wij zijn dan ook erg blij met onze sponsoren.

Wilt u ook sponsoren? Binnen onze vereniging kennen we een aantal mogelijkheden daarvoor. Deze lees je hier.